Extra puha kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tang zhong:
- 240 ml tej
- 40 g finomliszt
Tészta:
- a teljes tang zhong
- 60 dkg finomliszt
- 120 ml tej
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 30 g friss élesztő
- 80 g porcukor
- csipet só
- 70 g zsiradék (lehet vegyesen vaj és zsír, vagy csak vaj)
Töltelék:
- cukrozott kakaópor vagy cukor és kakaópor keveréke
A tészta kenéséhez:
- kevés zsír
Locsoláshoz:
- 1,5 dl tej
- 1 ek vaníliás cukor
Elkészítése:
A tang zhong elkészítésével kezdünk. A tejben elkeverjük a lisztet és sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Akár ezt előző nap is elkészíthetjük.
Egy edénybe belemérjük a tészta hozzávalóit (az élesztőt elég csak belemorzsolni) a zsiradék kivételével, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már majdnem felvette az összes lisztet, akkor beledolgozzuk a zsiradékot is és kb 10 percig dagasztjuk.
A kész tésztát letakarva duplájára kelesztjük kb 60 perc alatt.
A megkelt tésztát 60*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd vízzel lekenjük a felületét és rászórjuk egyenletesen az ízesített kakaót. A szélén hajunk ki egy kb 2 cm-es sávot, amit jól vizezzünk meg. Így könnyebben összeragad a tészta és nem szóródik ki a kakaó. A tésztát a rövidebbik oldala mentén felcsavarjuk.
A feltekert tészta felületét kenjük meg vékonyan puha zsírral, majd vágjuk a tésztát 16, nagyjából egyforma részre. A csigákat tegyük tepsibe és a tetejüket is kenjük meg kevés puha zsírral, majd kelesszük kb 40-50 percig.
Közben a sütőt melegítsük elő 190 fokra alsó-felső sütéssel. Kb 28-30 perc alatt süssük meg a csigákat.
Közben a tejet forraljuk össze a vaníliás cukorral, majd locsoljuk rá a még forró csigákra és hagyjuk, hogy beszívják a vaníliás tejet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »