Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós rétestorta recept

Epres-túrós rétestorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag kész réteslap (200 gr)

    A töltelék hozzávalói:

    • 50 dkg túró
    • 175 g tejföl
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek búzadara
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 30 dkg eper

    A tésztára:

    • 15 dkg olvasztott vaj
    • 1-2 ek zsemlemorzsa

    A torta kenéséhez:

    • 2 ek tejföl
    • 1 teáskanál cukor

    Elkészítése:

    A töltelék elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. Az eper kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk az epret és a felvert tojáshabot is.

    Összeállítás:

    Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk. Két réteslapot kiterítünk, majd lekenjük őket olvasztott vajjal és kibéleljük velük a tortaformát úgy, hogy túllógjon a szélein, hiszen ezzel fogjuk majd betakarni a tetejét.

    Az réteslapra zsemlemorzsát szórunk, majd rátesszük a töltelék harmadát. Egy másik réteslapból kör alakot vágunk és befedjük vele a tölteléket. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelékünk.

    A túllógó részeket ráhajtjuk és a kimaradt darabkákat is rátesszük.

    A tejfölt összekeverjük a cukorral és rákenjük a torta tetejére.

    200 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedve 40 percig sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá