Hozzávalók:
A töltelék hozzávalói:
A tésztára:
A torta kenéséhez:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. Az eper kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk az epret és a felvert tojáshabot is.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk. Két réteslapot kiterítünk, majd lekenjük őket olvasztott vajjal és kibéleljük velük a tortaformát úgy, hogy túllógjon a szélein, hiszen ezzel fogjuk majd betakarni a tetejét.
Az réteslapra zsemlemorzsát szórunk, majd rátesszük a töltelék harmadát. Egy másik réteslapból kör alakot vágunk és befedjük vele a tölteléket. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelékünk.
A túllógó részeket ráhajtjuk és a kimaradt darabkákat is rátesszük.
A tejfölt összekeverjük a cukorral és rákenjük a torta tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedve 40 percig sütjük.