Epres-túrós rétestorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres-túrós rétestorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag kész réteslap (200 gr)

A töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 175 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek búzadara
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg eper

A tésztára:

  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1-2 ek zsemlemorzsa

A torta kenéséhez:

  • 2 ek tejföl
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítése:

A töltelék elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. Az eper kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk az epret és a felvert tojáshabot is.

Összeállítás:

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk. Két réteslapot kiterítünk, majd lekenjük őket olvasztott vajjal és kibéleljük velük a tortaformát úgy, hogy túllógjon a szélein, hiszen ezzel fogjuk majd betakarni a tetejét.

Az réteslapra zsemlemorzsát szórunk, majd rátesszük a töltelék harmadát. Egy másik réteslapból kör alakot vágunk és befedjük vele a tölteléket. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelékünk.

A túllógó részeket ráhajtjuk és a kimaradt darabkákat is rátesszük.

A tejfölt összekeverjük a cukorral és rákenjük a torta tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedve 40 percig sütjük.