Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres mandulás kalács recept

Epres mandulás kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Gyorskovász:

    • 10 dkg finomliszt
    • ½ cs. porélesztő
    • 1 mk porcukor
    • 1 dl langyos víz

    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg olvasztott és szobahőmérsékletűre hűlt vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 15 dkg megmosott és félbevágott eper
    • 1 csomsh bourbon vaníliás cukor

    A tetejére:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és pirított, stiftelt mandula

    Elkészítése:

    A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a sütőporral és a cukorral.

    Ezután rakjuk hozzá a kovászt, a tojást és az egy darab tojássárgáját.

    Öt perc alatt dagasszunk sima tésztát belőle és egy óra alatt langyos helyen kelesszük a duplájára.

    Közben az epret mossuk meg és vágjuk fel.

    A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre és nyújtsuk ki (megközelítőleg) téglalap alakúra.

    A tészta közepére, függőleges irányba pakoljuk rá az epreket és szórjuk meg a bourbon vaníliás cukorral.

    A tészta szélét vízszintes irányban vágjuk be, majd a kis „fülecskéket” hajtsuk rá az eperre.

    Ezután kelesszük még 30 percet, kenjük le a tojással, szórjuk meg a mandulával, majd dugjuk a jól előmelegített 190 fokos forró sütőbe.

    5-30 perc alatt süssük aranybarnára, hagyjuk langyosra kihűlni és azután szeleteljük. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá