Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperrel töltött túrógombóc recept

Eperrel töltött túrógombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gombóchoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • csipet só
    • 6 ek zsemlemorzsa
    • 50 dkg túró

    Hempergetéshez:

    • 10-15 dkg zsemlemorzsa
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 ek étolaj

    Töltelékhez:

    • 30 dkg eper

    Öntethez:

    • 3 dl tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egy agad masszát a tenyerünkön ellapítunk, 1 szem epret teszünk rá, majd
    vizes kézzel gombóccá formáljuk. Ezzel a technikával a többi masszába is epret töltünk.

    Egy edényben vizet forralunk, majd 10-15 perc alatt, forró, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat (a gombócok megduzzadnak, ezért ne tegyünk sokat egyszerre a vízbe!).

    Közben egy serpenyőben felhevítjük az oldajat, hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk, tátesszük a morzsát és aranyszínűre pirítjuk.

    A kész gombócokat kiszedjük, víz alatt leöblítjük és megforgatjuk a kész morzsában.

    Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.

    A kész gombócokat még melegen az öntettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá