Hozzávalók:
Gombóchoz:
Hempergetéshez:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egy agad masszát a tenyerünkön ellapítunk, 1 szem epret teszünk rá, majd
vizes kézzel gombóccá formáljuk. Ezzel a technikával a többi masszába is epret töltünk.
Egy edényben vizet forralunk, majd 10-15 perc alatt, forró, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat (a gombócok megduzzadnak, ezért ne tegyünk sokat egyszerre a vízbe!).
Közben egy serpenyőben felhevítjük az oldajat, hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk, tátesszük a morzsát és aranyszínűre pirítjuk.
A kész gombócokat kiszedjük, víz alatt leöblítjük és megforgatjuk a kész morzsában.
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.
A kész gombócokat még melegen az öntettel tálaljuk.