Eperrel töltött túrógombóc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Gombóchoz:

  • 3 tojás
  • 4 ek cukor
  • csipet só
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • 50 dkg túró

Hempergetéshez:

  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek étolaj

Töltelékhez:

  • 30 dkg eper

Öntethez:

  • 3 dl tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egy agad masszát a tenyerünkön ellapítunk, 1 szem epret teszünk rá, majd
vizes kézzel gombóccá formáljuk. Ezzel a technikával a többi masszába is epret töltünk.

Egy edényben vizet forralunk, majd 10-15 perc alatt, forró, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat (a gombócok megduzzadnak, ezért ne tegyünk sokat egyszerre a vízbe!).

Közben egy serpenyőben felhevítjük az oldajat, hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk, tátesszük a morzsát és aranyszínűre pirítjuk.

A kész gombócokat kiszedjük, víz alatt leöblítjük és megforgatjuk a kész morzsában.

Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.

A kész gombócokat még melegen az öntettel tálaljuk.