Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elzászi kuglóf recept

Elzászi kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg élesztő
    • 1 kk cukor
    • 1,5 dl langyos tej
    • 35 dkg finomliszt
    • 12 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek mandulaforgács
    • 2 ek kakaópor

    Elkészítése:

    A szétmorzsolt élesztőt az 1 kk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet a cukrokkal, sóval, reszelt citromhéjjal elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt élesztőt, beletesszük a tojássárgákat, és a megmaradt tejjel jól kidolgozzuk. Végül az olvasztott vajjal szép fényesre dagasztjuk. Kissé lágy tésztát kapunk,amit letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát elfelezzük. Az egyik feléből hosszabb rudat sodrunk, a másik felébe beledolgozzuk a kakaóport, majd ebből is rudat sodrunk, és a két tésztát összetekerjük.

    Egy kuglófformát vastagon vajjal kikenünk, egy kanál mandulaforgáccsal megszórjuk, és a tésztát belehelyezzük. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt, 190 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

    Idő közben alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A kisült kuglófot picit hagyjuk hűlni, majd egy tálcára borítjuk.

    Tálaláskor baracklekvárral lekenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk.

    A süteményt a Fenséges kuglófok című szakácskönyvből készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá