Egyszerű kenyérfelfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 1,5 csomag szeletelt toast kenyér
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 kis üveg baracklekvár
- 0,5 kg túró
- pici citromhéj és citromlé
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Egy tepsit vagy jénai margarinnal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
A túrót a vaníliás cukorral és 2 evőkanál kristálycukorral, citromhéjjal és citromlével ízesítjük, áttörjük, majd féretesszük.
A tej 2/3-át beleöntjük egy tálba, ízesítjük 2 evőkanál cukorral és ebbe mártogatjuk bele a kenyérszeleteket és beletesszük az előkészített tepsibe.
Ha az első réteggel megvagyunk, megkenjük baracklekvárral, majd a túrós masszából teszünk rá, ismét egy réteg kenyér, majd baracklekvár, túró és addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalónk el nem fogynak. A tetejére kenyér kerüljön.
A maradék tejhez hozzáütjük a tojásokat és ezzel a tojásos-tejjel leöntjük a tetejét.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük szép aranybarnára.
Tipp:
Baracklekvár helyett készíthetjük más ízűvel is illetve gazdagíthatjuk gyümölccsel is vagy befőttel.