Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű kenyérfelfújt recept

Egyszerű kenyérfelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    • 1,5 csomag szeletelt toast kenyér
    • 1 liter tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 1 kis üveg baracklekvár
    • 0,5 kg túró
    • pici citromhéj és citromlé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
    • ízlés szerint mazsola

    Elkészítése:

    Egy tepsit vagy jénai margarinnal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.

    A túrót a vaníliás cukorral és 2 evőkanál kristálycukorral, citromhéjjal és citromlével ízesítjük, áttörjük, majd féretesszük.
    A tej 2/3-át beleöntjük egy tálba, ízesítjük 2 evőkanál cukorral és ebbe mártogatjuk bele a kenyérszeleteket és beletesszük az előkészített tepsibe.

    Ha az első réteggel megvagyunk, megkenjük baracklekvárral, majd a túrós masszából teszünk rá, ismét egy réteg kenyér, majd baracklekvár, túró és addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalónk el nem fogynak. A tetejére kenyér kerüljön.

    A maradék tejhez hozzáütjük a tojásokat és ezzel a tojásos-tejjel leöntjük a tetejét.

    180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük szép aranybarnára.

    Tipp:

    Baracklekvár helyett készíthetjük más ízűvel is illetve gazdagíthatjuk gyümölccsel is vagy befőttel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá