Egyszerű kenyérfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 1,5 csomag szeletelt toast kenyér
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 kis üveg baracklekvár
- 0,5 kg túró
- pici citromhéj és citromlé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Egy tepsit vagy jénai margarinnal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
A túrót a vaníliás cukorral és 2 evőkanál kristálycukorral, citromhéjjal és citromlével ízesítjük, áttörjük, majd féretesszük.
A tej 2/3-át beleöntjük egy tálba, ízesítjük 2 evőkanál cukorral és ebbe mártogatjuk bele a kenyérszeleteket és beletesszük az előkészített tepsibe.
Ha az első réteggel megvagyunk, megkenjük baracklekvárral, majd a túrós masszából teszünk rá, ismét egy réteg kenyér, majd baracklekvár, túró és addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalónk el nem fogynak. A tetejére kenyér kerüljön.
A maradék tejhez hozzáütjük a tojásokat és ezzel a tojásos-tejjel leöntjük a tetejét.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük szép aranybarnára.
Tipp:
Baracklekvár helyett készíthetjük más ízűvel is illetve gazdagíthatjuk gyümölccsel is vagy befőttel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »