Egyszerű kenyérfelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 1,5 csomag szeletelt toast kenyér
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 0,5 kg túró
  • pici citromhéj és citromlé
  • 2 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • ízlés szerint mazsola

Elkészítése:

Egy tepsit vagy jénai margarinnal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.

A túrót a vaníliás cukorral és 2 evőkanál kristálycukorral, citromhéjjal és citromlével ízesítjük, áttörjük, majd féretesszük.
A tej 2/3-át beleöntjük egy tálba, ízesítjük 2 evőkanál cukorral és ebbe mártogatjuk bele a kenyérszeleteket és beletesszük az előkészített tepsibe.

Ha az első réteggel megvagyunk, megkenjük baracklekvárral, majd a túrós masszából teszünk rá, ismét egy réteg kenyér, majd baracklekvár, túró és addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalónk el nem fogynak. A tetejére kenyér kerüljön.

A maradék tejhez hozzáütjük a tojásokat és ezzel a tojásos-tejjel leöntjük a tetejét.

180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük szép aranybarnára.

Tipp:

Baracklekvár helyett készíthetjük más ízűvel is illetve gazdagíthatjuk gyümölccsel is vagy befőttel.