Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, mákos kalács recept

Diós, mákos kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj vagy 13 dkg zsír
    • 1 dkg élesztő
    • kevés tej
    • 1 dl tejföl
    • csipet só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez

    Diótöltelékhez:

    • 20 dkg darált dióbél
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2-3 ek tej
    • reszelt citromhéj
    • 1 db hámozott
    • reszelt alma

    Máktöltelékhez:

    • 20 dkg darált mák
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1-2 dl tej
    • 10-15 dkg meggy vagy meggybefőtt
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:
    Diótöltelék: 2-3 ek tejbe belekeverünk 15 dkg cukrot ,20 dkg darált diót, kevés reszelt citromhéjat, a hámozott, reszelt almát és összeforraljuk.
    Máktöltelék: 1-2 dl tejbe belekeverjük a cukrot és a mákot, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük a citrom reszelt héjával és a meggyel.
    Tészta: 40 dkg lisztből, 15 dkg vajjal vagy 13 dkg zsírral, 1 dkg kevés tejben feloldott élesztővel,csipet sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk és 15 percig pihentetjük. Megfelelő vékonyra kinyújtjuk, megtöltjük őket a töltelékekkel: az egyiket dióval, a másikat mákkal.
    A megtöltött, felcsavart tésztákat 10 percig pihentetjük, azután megkenjük felvert tojás sárgájával, villával megszurkáljuk, majd a tepsiben még 10 percig állni hagyjuk. Előmelegített sütőben, nem nagyon erős tűznél, 170 fokon készre sütjük.
    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá