Diós, mákos, kakaós kalácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 2 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- vaníliaaroma ízlés szerint
- reszelt citromhéj
Diós töltelékek:
- 1 marék darált dió (durván 10 dkg)
- ízlés szerint kristálycukor (nálam 5 dkg)
- reszelt citromhéj
Mákos töltelék:
- 1 marék darált mák (durván 10 dkg)
- ízlés szerint kristálycukor (nálam 5 dkg)
- reszelt citromhéj
Kakaós töltelék:
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet. Ha felfutott az élesztő, a többi hozzávalót is beletesszük és tésztát dagasztunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük, kb egy órán át.
Addig a töltelékeket elkészítjük, amihez csak szárazon összekeverjük a hozzávalókat külön-külön.
Ha a tésztánk megkelt elosztjuk 6 részre. Mindegyik tésztát kinyújtjuk kb. 20*15 cm-es téglalappá és megkenjük étolajjal vagy olvasztott vajjal.
Kettő-kettőt megtöltünk dióval, mákkal, kakaóval és feltekerjük, mint a bejglit és a végeit összecsípjük.
Az egyforma töltelékes tésztákat összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezek a kis kalácskák kb 25-30 cm hosszúak lesznek. Hogy sütés után könnyebben szét tudjuk szedni lekenjük az oldalukat olajjal.
Újra kelesztés következik kb. egy óra. A kelesztési idő vége felé tetejüket megkenjük tojássárgával. 45 perc letelte után bekapcsoljuk a sütőnket 180-200 fokra.
Ha megkeltek a kalácsok, előmelegített sütőben megsütjük kb 30-35 perc alatt. Közben azért figyeljük, nem egyformák a sütőink, lehet valakinél hamarabb megsül vagy esetleg később. Alkalmazzunk tűpróbát.
Ha a kalácsok megsültek rácsra téve hűlni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »