Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csigák recept

Diós csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 1 dkg friss élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 10 dkg vaj

    Töltelékhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 18 dkg porcukor
    • 1 kisebb citrom reszelt héja
    • 1 tk citromlé
    • 10 dkg dió

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is és jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen pihentetjük kb. 30 percet.

    A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A diót ledaráljuk.

    A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük a citromlével, majd a porcukrot is hozzáadva tovább verjük pár percig. Hozzákeverjük a darált diót és belereszeljük a citrom héját.

    A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk, ami nekem kb. 25*30 cm lett. Egyenletesen elkenjük rajta a diós habot

    A szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük. Egy éles késsel kb. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk, két tenyerünk között kicsit kerek formára igazítjuk.

    A sütőpapíros tepsibe fektetjük, a csigák között kevés helyet hagyva. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 10 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd további 12 percet 170 fokon.

    Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tipp:

    14 db csiga lett belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá