Diós csigák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 10 dkg vaj

Töltelékhez:

  • 2 tojás fehérje
  • 18 dkg porcukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 1 tk citromlé
  • 10 dkg dió

Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is és jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen pihentetjük kb. 30 percet.

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A diót ledaráljuk.

A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük a citromlével, majd a porcukrot is hozzáadva tovább verjük pár percig. Hozzákeverjük a darált diót és belereszeljük a citrom héját.

A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk, ami nekem kb. 25*30 cm lett. Egyenletesen elkenjük rajta a diós habot

A szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük. Egy éles késsel kb. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk, két tenyerünk között kicsit kerek formára igazítjuk.

A sütőpapíros tepsibe fektetjük, a csigák között kevés helyet hagyva. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 10 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd további 12 percet 170 fokon.

Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

14 db csiga lett belőle.