Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csiga recept

Diós csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 4 tojássárgája
    • 0,5 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 4 tojásfehérje
    • 30 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • 10-12 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és lefedve felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadunk egy csipet sót, a margarint, és kézzel jó alaposan elmorzsoljuk.

    Közepébe mélyedést csinálunk, majd beleütjük a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt.
    Jól összegyúrjuk a tésztát, majd háromfelé osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle. Kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni. Ezalatt az idő alatt el lehet készíteni a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    Egy fémtálba beletesszük a tojások fehérjét, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz felett robotgéppel kemény habot verünk belőle. Ezután levesszük a gőzről, és hűlni hagyjuk. Végül óvatosan fakanállal hozzákeverjük a darált diót és a reszelt citromhéjat.

    Összeállítás:

    A tésztát kivesszük a hűtőből, majd mindegyik lapot vékonyra kinyújtjuk (kb. 1-2 mm). Ezután rákenjük a habos-diós masszát, és feltekerjük. Vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a felszeletelt tésztát. (A szeleteket lapjával kell ráhelyezni a papírra.)

    Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit alányúlunk a tekercseknek, és elválasztjuk a sütőpapírtól. Végül teljesen kihűtjük.

    A kihűlt tekercseket tálcára szedjük, majd a tetejét porcukorral megszórjuk. Száraz, hűvös helyen több napig eltartható.

    A diós csiga kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 422 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 46 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek