Diós almáspite recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egy tepsit (34×32) margarinnal kikenünk és kilisztezzük.
Az almákat lereszeljük, cukrozzuk, megszórjuk fahéjjal és meglocsoljuk citromlével. Egy lábasban addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi.
Az egyik tésztából lapot nyújtunk, majd a tepsi aljára tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Rátesszük a megpárolt és kihűlt almát, majd befedjük a másik lappal.
Megszurkáljuk a tetejét, lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk vagdalt dióval. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »