Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós almáspite recept

Diós almáspite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék

    • 1 kg alma
    • cukor
    • fahéj
    • 2 kanál lekvár
    • 10 dkg darált dió

    A tetejére

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg apróra vágott dió

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egy tepsit (34×32) margarinnal kikenünk és kilisztezzük.

    Az almákat lereszeljük, cukrozzuk, megszórjuk fahéjjal és meglocsoljuk citromlével. Egy lábasban addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi.

    Az egyik tésztából lapot nyújtunk, majd a tepsi aljára tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Rátesszük a megpárolt és kihűlt almát, majd befedjük a másik lappal.

    Megszurkáljuk a tetejét, lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk vagdalt dióval. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá