Diós almáspite recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egy tepsit (34×32) margarinnal kikenünk és kilisztezzük.
Az almákat lereszeljük, cukrozzuk, megszórjuk fahéjjal és meglocsoljuk citromlével. Egy lábasban addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi.
Az egyik tésztából lapot nyújtunk, majd a tepsi aljára tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Rátesszük a megpárolt és kihűlt almát, majd befedjük a másik lappal.
Megszurkáljuk a tetejét, lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk vagdalt dióval. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









