Dióba forgatott lekváros derelye recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 közepes főtt burgonya
- 500 g liszt
- víz szükség szerint
Továbbá:
- 1 fazék forró víz
- 2 ek olaj
- fél üveg házi szilvalekvár
- 200 g darált dió
- fahéj, szegfűszeg, cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplinyomon áttört burgonyát és víz hozzáadásával könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és tetszőleges nagyságú négyzetekre vágjuk. Megtöltjük lekvárral, a széleit jól lenyomkodjuk, nehogy főzés alatt kinyíljanak.
Forrásban lévő, olajos vízben addig főzzük, míg a víz tetejére nem jönnek. Kiszedjük, lecsepegtetjük és fűszerekkel ízesített dióba forgatjuk.
Porcukorral vagy cukrozott tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »