Dióba forgatott lekváros derelye recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 közepes főtt burgonya
- 500 g liszt
- víz szükség szerint
Továbbá:
- 1 fazék forró víz
- 2 ek olaj
- fél üveg házi szilvalekvár
- 200 g darált dió
- fahéj, szegfűszeg, cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplinyomon áttört burgonyát és víz hozzáadásával könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és tetszőleges nagyságú négyzetekre vágjuk. Megtöltjük lekvárral, a széleit jól lenyomkodjuk, nehogy főzés alatt kinyíljanak.
Forrásban lévő, olajos vízben addig főzzük, míg a víz tetejére nem jönnek. Kiszedjük, lecsepegtetjük és fűszerekkel ízesített dióba forgatjuk.
Porcukorral vagy cukrozott tejföllel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »