Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióba forgatott lekváros derelye recept

Dióba forgatott lekváros derelye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3 közepes főtt burgonya
    • 500 g liszt
    • víz szükség szerint

    Továbbá:

    • 1 fazék forró víz
    • 2 ek olaj
    • fél üveg házi szilvalekvár
    • 200 g darált dió
    • fahéj, szegfűszeg, cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplinyomon áttört burgonyát és víz hozzáadásával könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle.

    Kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és tetszőleges nagyságú négyzetekre vágjuk. Megtöltjük lekvárral, a széleit jól lenyomkodjuk, nehogy főzés alatt kinyíljanak.

    Forrásban lévő, olajos vízben addig főzzük, míg a víz tetejére nem jönnek. Kiszedjük, lecsepegtetjük és fűszerekkel ízesített dióba forgatjuk.

    Porcukorral vagy cukrozott tejföllel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá