Dióba forgatott lekváros derelye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 közepes főtt burgonya
  • 500 g liszt
  • víz szükség szerint

Továbbá:

  • 1 fazék forró víz
  • 2 ek olaj
  • fél üveg házi szilvalekvár
  • 200 g darált dió
  • fahéj, szegfűszeg, cukor ízlés szerint

Elkészítése:

Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplinyomon áttört burgonyát és víz hozzáadásával könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle.

Kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és tetszőleges nagyságú négyzetekre vágjuk. Megtöltjük lekvárral, a széleit jól lenyomkodjuk, nehogy főzés alatt kinyíljanak.

Forrásban lévő, olajos vízben addig főzzük, míg a víz tetejére nem jönnek. Kiszedjük, lecsepegtetjük és fűszerekkel ízesített dióba forgatjuk.

Porcukorral vagy cukrozott tejföllel kínáljuk.