Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dédi nudlija recept

Dédi nudlija
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg hámozott, kockákra vágott burgonya (újkrumpli nem jó hozzá!)
    • kb 25 dkg rétesliszt
    • egy nagy csipet só

    Forgatáshoz:

    • pirított zsemlemorzsa vagy darált mák
    • dinsztelt, paprikás vöröshagyma
    • tejföl

    Tálaláshoz:

    • lekvár, porcukor
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd még melegen áttörjük és kihűtjük.

    A kihűlt burgonyához hozzádjuk a lisztet és a sót (nem kell hozzá sem tojás, sem zsiradék!), majd jó sokáig gyúrjuk. Amikor már nem ragad sem a kezünkhöz, sem az edényhez, valamint jól összeállt, kész is a tészta.

    Kissé lisztezett felületen 4 részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kb ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. A rudakat olyan felvágjuk kisebb darabokra, olyan hosszúra, amilyen hosszű nudlikat szeretnénk. A nudlik végeit kissé megigazítjuk, ellapítjuk.

    A megformázott nudlikat forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Egyszerre ne tegyünk sok nudlit a vízbe! Amikor feljönnek a víz felszínére, még 2.3 percig főzzük. Ekkor kiszedjük és pirított zsemlemorzsába, darált mákba, vagy dinsztelt hagymába forgatjuk.

    Készíthetjük édesen és sósan is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá