Dédi nudlija recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg hámozott, kockákra vágott burgonya (újkrumpli nem jó hozzá!)
- kb 25 dkg rétesliszt
- egy nagy csipet só
Forgatáshoz:
- pirított zsemlemorzsa vagy darált mák
- dinsztelt, paprikás vöröshagyma
- tejföl
Tálaláshoz:
- lekvár, porcukor
- reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd még melegen áttörjük és kihűtjük.
A kihűlt burgonyához hozzádjuk a lisztet és a sót (nem kell hozzá sem tojás, sem zsiradék!), majd jó sokáig gyúrjuk. Amikor már nem ragad sem a kezünkhöz, sem az edényhez, valamint jól összeállt, kész is a tészta.
Kissé lisztezett felületen 4 részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kb ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. A rudakat olyan felvágjuk kisebb darabokra, olyan hosszúra, amilyen hosszű nudlikat szeretnénk. A nudlik végeit kissé megigazítjuk, ellapítjuk.
A megformázott nudlikat forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Egyszerre ne tegyünk sok nudlit a vízbe! Amikor feljönnek a víz felszínére, még 2.3 percig főzzük. Ekkor kiszedjük és pirított zsemlemorzsába, darált mákba, vagy dinsztelt hagymába forgatjuk.
Készíthetjük édesen és sósan is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









