Csörögefánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg porcukor
- 300 g tejföl (20 %)
- 1 ek rum (elhagyható)
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 1 citrom héja reszelve
- vaníliás porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A tojássárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük. A lisztbe morzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejfölt, a rumot, a kikevert cukros tojássárgát, a reszelt citromhéjat és tésztát gyúrunk belőle.
20-30 percre tegyük hűtőbe pihenni, utána könnyebb vele dolgozni.
Ezután lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és bő olajban kisütjük a fánkokat. Mindkét oldalát 2 percig sütjük a kb 170-180 fokos olajban.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk és megesszük.
Ebből a mennyiségből kb 40 db lesz.
Ha másnapra készítesz ilyen tésztát, mert akkor akarod majd kisütni, nyugodtan tedd el nyersen, semmi baja nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










