Csörögefánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 300 g tejföl (20 %)
- 1 ek rum (elhagyható)
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 1 citrom héja reszelve
- vaníliás porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A tojássárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük. A lisztbe morzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejfölt, a rumot, a kikevert cukros tojássárgát, a reszelt citromhéjat és tésztát gyúrunk belőle.
20-30 percre tegyük hűtőbe pihenni, utána könnyebb vele dolgozni.
Ezután lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és bő olajban kisütjük a fánkokat. Mindkét oldalát 2 percig sütjük a kb 170-180 fokos olajban.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk és megesszük.
Ebből a mennyiségből kb 40 db lesz.
Ha másnapra készítesz ilyen tésztát, mert akkor akarod majd kisütni, nyugodtan tedd el nyersen, semmi baja nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »