Csokis-gesztenyés kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg tejföl
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg puha vaj
A kenéshez:
- 10 dkg puha vaj
- 1 evőkanál liszt
A töltelékhez:
- 15 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl habtejszín
- 25 dkg gesztenyemassza
A lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. Jjól kidolgozzuk, majd 20-25 percet letakarva pihentetjük.
Addig a kenéshez a vajat a liszttel összekeverjük. A töltelékhez kissé megolvasztjuk a csokit, a gesztenyével és a habtejszínnel összekeverjük. A kiflik töltéséig hűtőbe tesszük.
A tésztát 3 mm-re vastagra kisodorjuk, lekenjük a lisztes vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Két részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk 3 mm vastagra, háromszögeket vágunk, egy kis kanállal tölteléket teszünk a rövidebb oldalára, és felsodorjuk.
Felvert tojással lekenjük, vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk. Még 20 percet kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.