Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-gesztenyés kifli recept

Csokis-gesztenyés kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg tejföl
    • 2 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 5 dkg puha vaj

    A kenéshez:

    • 10 dkg puha vaj
    • 1 evőkanál liszt

    A töltelékhez:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 0,5 dl habtejszín
    • 25 dkg gesztenyemassza

    A lekenéshez:

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. Jjól kidolgozzuk, majd 20-25 percet letakarva pihentetjük.

    Addig a kenéshez a vajat a liszttel összekeverjük. A töltelékhez kissé megolvasztjuk a csokit, a gesztenyével és a habtejszínnel összekeverjük. A kiflik töltéséig hűtőbe tesszük.

    A tésztát 3 mm-re vastagra kisodorjuk, lekenjük a lisztes vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Két részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk 3 mm vastagra, háromszögeket vágunk, egy kis kanállal tölteléket teszünk a rövidebb oldalára, és felsodorjuk.

    Felvert tojással lekenjük, vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk. Még 20 percet kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá