Csokis-gesztenyés kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 12 dkg tejföl
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg puha vaj

A kenéshez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 1 evőkanál liszt

A töltelékhez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl habtejszín
  • 25 dkg gesztenyemassza

A lekenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. Jjól kidolgozzuk, majd 20-25 percet letakarva pihentetjük.

Addig a kenéshez a vajat a liszttel összekeverjük. A töltelékhez kissé megolvasztjuk a csokit, a gesztenyével és a habtejszínnel összekeverjük. A kiflik töltéséig hűtőbe tesszük.

A tésztát 3 mm-re vastagra kisodorjuk, lekenjük a lisztes vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Két részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk 3 mm vastagra, háromszögeket vágunk, egy kis kanállal tölteléket teszünk a rövidebb oldalára, és felsodorjuk.

Felvert tojással lekenjük, vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk. Még 20 percet kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.