Hozzávalók:
A kenéshez:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. Jjól kidolgozzuk, majd 20-25 percet letakarva pihentetjük.
Addig a kenéshez a vajat a liszttel összekeverjük. A töltelékhez kissé megolvasztjuk a csokit, a gesztenyével és a habtejszínnel összekeverjük. A kiflik töltéséig hűtőbe tesszük.
A tésztát 3 mm-re vastagra kisodorjuk, lekenjük a lisztes vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Két részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk 3 mm vastagra, háromszögeket vágunk, egy kis kanállal tölteléket teszünk a rövidebb oldalára, és felsodorjuk.
Felvert tojással lekenjük, vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk. Még 20 percet kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.