Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült almás kalács recept

Csőben sült almás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 tasak instant élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek cukor
    • langyos tej (amennyit felvesz)
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 4 alma
    • 1 citrom
    • őrölt fahéj
    • 2 ek kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Tetejére:

    • fahéjas porcukor

    Elkészítése:

    A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítek. Ezután olvasztott vajjal meglocsolom, és konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem. Ha megkelt, akkor a tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, és fél cm vastagra nyújtom.

    Ezután 8, az alma átmérőjénél kicsit nagyobb korongokat szaggatok belőle. A többi tésztából pedig ujjnyi tésztákat sodrok. Ezután az almákat meghámozom, hosszában félbevágom, és egy-egy fél almát egy-egy tésztakorongra teszek.

    Megkenem friss citromlével, hogy ne barnuljon be, fahéjas cukorral megszórom, a tészta szélét megkenem tojással, és a tésztacsíkokkal berácsozom.

    Ezután az egészet lekenem a tojással, újból kelesztem, majd 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.

    Ha elkészült az almás kalács, langyosra hűtöm, és fahéjas porcukorral megszórom.

    Tipp:

    Ez egy erdélyi recept. Időigényes, de rendkívül finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá