Csipkebogyós crostata recept

Elkészítése:
A lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, szükség esetén kevés vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A tésztát folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A tészta 3/4-ed részét enyhén lisztezett sütőpapíron, 28 cm-es nagyságú kör alakúra kinyújtjuk. A tészta szélét egy pizzavágóval 1 centiméterenként bevagdossuk úgy 5-6 cm mélyen, majd a 1-1 tésztacsíkot keresztbe hajtunk.
3. A tésztát átemeljük a tepsire, az alját villával megszurkáljuk és rákenjük a lekvárt. A maradék tésztát ujjnyi szélesre vágjuk és berácsozzuk vele a pite tetejét.
Lekenjük a tetejét enyhén felvert tojással és 180 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »