Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csipkebogyós crostata recept

Csipkebogyós crostata
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg hideg vaj
    • 7 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1 kk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 ek hideg víz (szükség esetén)
    • kb 4-5 ek csipkelekvár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, szükség esetén kevés vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

    A tésztát folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.

    A tészta 3/4-ed részét enyhén lisztezett sütőpapíron, 28 cm-es nagyságú kör alakúra kinyújtjuk. A tészta szélét egy pizzavágóval 1 centiméterenként bevagdossuk úgy 5-6 cm mélyen, majd a 1-1 tésztacsíkot keresztbe hajtunk.

    3. A tésztát átemeljük a tepsire, az alját villával megszurkáljuk és rákenjük a lekvárt. A maradék tésztát ujjnyi szélesre vágjuk és berácsozzuk vele a pite tetejét.

    Lekenjük a tetejét enyhén felvert tojással és 180 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá