Csipkebogyós crostata recept

Elkészítése:
A lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, szükség esetén kevés vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A tésztát folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A tészta 3/4-ed részét enyhén lisztezett sütőpapíron, 28 cm-es nagyságú kör alakúra kinyújtjuk. A tészta szélét egy pizzavágóval 1 centiméterenként bevagdossuk úgy 5-6 cm mélyen, majd a 1-1 tésztacsíkot keresztbe hajtunk.
3. A tésztát átemeljük a tepsire, az alját villával megszurkáljuk és rákenjük a lekvárt. A maradék tésztát ujjnyi szélesre vágjuk és berácsozzuk vele a pite tetejét.
Lekenjük a tetejét enyhén felvert tojással és 180 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »