Csipkebogyós crostata recept
Elkészítése:
A lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, szükség esetén kevés vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A tésztát folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A tészta 3/4-ed részét enyhén lisztezett sütőpapíron, 28 cm-es nagyságú kör alakúra kinyújtjuk. A tészta szélét egy pizzavágóval 1 centiméterenként bevagdossuk úgy 5-6 cm mélyen, majd a 1-1 tésztacsíkot keresztbe hajtunk.
3. A tésztát átemeljük a tepsire, az alját villával megszurkáljuk és rákenjük a lekvárt. A maradék tésztát ujjnyi szélesre vágjuk és berácsozzuk vele a pite tetejét.
Lekenjük a tetejét enyhén felvert tojással és 180 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »










