Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos csiga recept

Pudingos csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • egy egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 1 mk cukor
    • 1 ek porcukor
    • 6 ek olvasztott vaj
    • tej
    • csipet só

    Csigák lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 1 vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    • 2 cs csokoládé puding
    • ízlés szerint mennyiségű cukor
    • 1/2 liter tej

    Elkészítése:
    Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt,a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással 1 tojássárgával, 1 ek porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel,hogy puha legyen. Jól kidolgozzuk. Közben 5 ek olvasztott ,de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük. A pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vékonyra kisodorjuk,majd pudinggal megkenjük, feltekerjük. Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük és sütjük. Sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk,pár percig lassú tűznél sütjük,míg a tejet felszívja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá