Pudingos csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • egy egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 ek porcukor
  • 6 ek olvasztott vaj
  • tej
  • csipet só

Csigák lekenéséhez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 1 vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 2 cs csokoládé puding
  • ízlés szerint mennyiségű cukor
  • 1/2 liter tej

Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt,a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással 1 tojássárgával, 1 ek porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel,hogy puha legyen. Jól kidolgozzuk. Közben 5 ek olvasztott ,de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük. A pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vékonyra kisodorjuk,majd pudinggal megkenjük, feltekerjük. Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük és sütjük. Sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk,pár percig lassú tűznél sütjük,míg a tejet felszívja.