Mascarponés-vaníliás csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg porcukor
- 1 dkg friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Töltelék:
- 13 dkg mascarpone
- 12 gramm vaníliás cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor (főzős)
- ízlés szerint porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- porcukor
- lekvár
Elkészítése:
A c,ukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már alaposan kidolgoztuk hozzádolgozzuk a felolvasztott langyos vajat.
A tetejét liszttel megszórjuk, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Töltelékhez a hozzávalókat jól kihabosítjuk.
A megkelt tésztát a kelesztőtálból lisztezett felületre borítjuk, nyújtófával fél cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk és az elkészített töltelékkel egyenletesen lekenjük. Szorosan felcsavarjuk és éles késsel kb 2 cm vastagra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk egymástól távolabb.
További 15 percet pihentetjük, felvert tojással körbekenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva vagy akár baracklekvárral kínáljuk!