Mascarponés-vaníliás csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg porcukor
- 1 dkg friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Töltelék:
- 13 dkg mascarpone
- 12 gramm vaníliás cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor (főzős)
- ízlés szerint porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- porcukor
- lekvár
Elkészítése:
A c,ukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már alaposan kidolgoztuk hozzádolgozzuk a felolvasztott langyos vajat.
A tetejét liszttel megszórjuk, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Töltelékhez a hozzávalókat jól kihabosítjuk.
A megkelt tésztát a kelesztőtálból lisztezett felületre borítjuk, nyújtófával fél cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk és az elkészített töltelékkel egyenletesen lekenjük. Szorosan felcsavarjuk és éles késsel kb 2 cm vastagra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk egymástól távolabb.
További 15 percet pihentetjük, felvert tojással körbekenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva vagy akár baracklekvárral kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »