Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés-vaníliás csiga recept

Mascarponés-vaníliás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dkg porcukor
    • 1 dkg friss élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 13 dkg mascarpone
    • 12 gramm vaníliás cukor
    • 1 ek vaníliás pudingpor (főzős)
    • ízlés szerint porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • porcukor
    • lekvár

    Elkészítése:

    A c,ukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

    A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már alaposan kidolgoztuk hozzádolgozzuk a felolvasztott langyos vajat.

    A tetejét liszttel megszórjuk, letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    Töltelékhez a hozzávalókat jól kihabosítjuk.

    A megkelt tésztát a kelesztőtálból lisztezett felületre borítjuk, nyújtófával fél cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk és az elkészített töltelékkel egyenletesen lekenjük. Szorosan felcsavarjuk és éles késsel kb 2 cm vastagra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk egymástól távolabb.

    További 15 percet pihentetjük, felvert tojással körbekenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva vagy akár baracklekvárral kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá