Gránátalmás-mogyorós csiga recept
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
- 2 cs leveles tészta
- 1/2 gránátalma
- 5 dkg mogyoró (v. dió)
- 2 ek lekvár (ízlés szerint)
- 2 ek barna cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez (kicsi)
Elkészítése:
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd vágjuk fel kb. 4 cm-es csíkokra. (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor nyújtsuk ki vékonyra, majd úgy vágjuk fel csíkokra)
A mogyorót daráljuk durvára, a barna cukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal.
A tésztacsíkokat először kenjük meg vékonyan lekvárral, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. Ezután szórjuk rá a durvára őrölt mogyorót, majd a gránátalma magot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit.
Ezután csavarjuk fel a tésztát, majd a csigákat helyezzük bele az előzőleg papírkapszlival, vagy szilikonos formával kibélelt muffin sütőbe.
A tojást villával verjük fel, majd kenjük le a formában lévő tészta tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 20-25 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.