Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gránátalmás-mogyorós csiga recept

Gránátalmás-mogyorós csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók kb. 20 db-hoz:

    • 2 cs leveles tészta
    • 1/2 gránátalma
    • 5 dkg mogyoró (v. dió)
    • 2 ek lekvár (ízlés szerint)
    • 2 ek barna cukor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez (kicsi)

    Elkészítése:

    Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd vágjuk fel kb. 4 cm-es csíkokra. (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor nyújtsuk ki vékonyra, majd úgy vágjuk fel csíkokra)

    A mogyorót daráljuk durvára, a barna cukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal.

    A tésztacsíkokat először kenjük meg vékonyan lekvárral, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. Ezután szórjuk rá a durvára őrölt mogyorót, majd a gránátalma magot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit.

    Ezután csavarjuk fel a tésztát, majd a csigákat helyezzük bele az előzőleg papírkapszlival, vagy szilikonos formával kibélelt muffin sütőbe.

    A tojást villával verjük fel, majd kenjük le a formában lévő tészta tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 20-25 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá