Gránátalmás-mogyorós csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:

  • 2 cs leveles tészta
  • 1/2 gránátalma
  • 5 dkg mogyoró (v. dió)
  • 2 ek lekvár (ízlés szerint)
  • 2 ek barna cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 tojás a lekenéshez (kicsi)

Elkészítése:

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd vágjuk fel kb. 4 cm-es csíkokra. (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor nyújtsuk ki vékonyra, majd úgy vágjuk fel csíkokra)

A mogyorót daráljuk durvára, a barna cukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal.

A tésztacsíkokat először kenjük meg vékonyan lekvárral, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. Ezután szórjuk rá a durvára őrölt mogyorót, majd a gránátalma magot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit.

Ezután csavarjuk fel a tésztát, majd a csigákat helyezzük bele az előzőleg papírkapszlival, vagy szilikonos formával kibélelt muffin sütőbe.

A tojást villával verjük fel, majd kenjük le a formában lévő tészta tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 20-25 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.