Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dübbencs recept

Dübbencs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 kg fehér kenyér liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2 dl langyos tej + 3 dl langyos víz
    • 1 evőkanál cukor
    • 3-4 mokkáskanál só

    A tésztára:

    • olvasztott libazsír vagy sertészsír
    • 3 csomag friss összevágott kapor
    • bors

    Elkészítése:
    A lisztet a tálba szórjuk. Közepébe mélyedést készítünk és az élesztőt belemorzsoljuk. Rászórjuk a cukrot és ráöntjük a langyos tejet. Kicsit összekeverjük, majd megvárjuk, hogy fölfusson az élesztő. Hozzátesszük a sót és kidagasztjuk , miközben a langyos vizet is hozzáöntjük. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, kelni hagyjuk. Amikor megkelt, újra visszaverjük, és még egyszer kelesztjük. A második kelés után jó vékonyra el kell nyújtani és olvasztott zsírral (én libazsírt használtam) meg kell alaposan kenni. Borssal és apróra vágott kaporral meg kell szórni (ehhez a mennyiséghez 3 nagy csomag friss kaprot használtam. A tésztát föl kell tekerni, és csigákat kell belőle vágni. A tepsibe téve a kenő ecsettel még mindegyik tetejére csorgattam a zsírból. Míg fölfűtöttem a sütőt 200°C-ra, a tepsiben hagytam kelni, majd 35 perc alatt készre sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá