Csiga rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
Töltelékhez:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Locsoláshoz:
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és cukorral felfuttatom. Amikor felfutott a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikevertem és a kinyújtott tésztára vékonyan rákentem,majd feltekerem mint a bejglit, ujjnyi vékony szeleteket vágtam és zsírral kikent magas falú tepsibe tettem a levágott korongokat.
Még fél órát kelesztettem és 170 fokos sütőben betettem sülni. Amikor a tészta már félig megsült akkor cukros tejjel jól meglocsolom vagy egyenként lekenem. Utána még kb 10 percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm.
Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad. Porcukorral meghintetem. Ebből a mennyiségből 16 darab készült.
Nagyon finom könnyű a tésztája az íze pedig finom vaníliás.