Cseresznyés gyúrt rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
A nyújtódeszkát vagy pultot vékonyan megszórjuk liszttel, majd amilyen vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk a tésztát.
Közben a rántás elkészítjük a szokásos módon, majd a kinyújtott tésztára kenjük egyenletesen, majd négybe hajtjuk a tésztát, tányérra tesszük, letakarjuk és 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A pihentetett tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Egyet kiveszünk, a többit betesszük a hűtőbe.
A tésztát átgyúrjuk, hogy a rántás ne látszódjon benne. Vékonyra kinyújtjuk, olajjal megkenjük, búzadarával megszórjuk. Az egyik szélétől kicsit beljebb kitesszük magozott cseresznyével, fahéjas porcukorral megszórjuk, újabb adag búzadarát szórunk rá, majd feltekerjük.
A kész tekercset sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük az olaj és tojássárga keverékével. Annyi tésztát veszünk elő és készítünk el, amennyi rétest szeretnénk. Ha nem használjuk fel az összes tésztát, akkor a maradékot egyenként becsomagolva fagyasszuk le.
180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és pocukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »