Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa (smarni) recept

Császármorzsa (smarni)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
115 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl liszt
    • 3 dl búzadara
    • 6 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (fehérje habnak)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5-6 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csipet só
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 evőkanál olaj vagy kevés margarin

    Elkészítése:

    A lisztet, a búzadarát és a tejet csomómentesen elkeverjük. Ezt egy órát hagyjuk állni, időközönként megkeverjük.

    Ezután a tojás sárgáját, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a kemény habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük a masszához.

    Egy nagyobb méretű teflonos serpenyőben az olajat vagy a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a masszát.
    Fakanállal folyamatosan kevergetve addig süssük amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Ez 30-40 percig is eltarthat!

    Melegen, porcukorral és lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá