Császármorzsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 14 dkg finomliszt
- csipet só
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dl tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
A sütéshez:
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A lisztet,búzadarát és a sót összekeverjük. A tejet ráöntjük és 1 órát állni hagyjuk, hogy a búzadara megduzzadjon.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal, reszelt citromhéjjal krémesre keverjük.
A megduzzadt darás, lisztes, tejes keverékkel kikeverjük a sárgákat, majd egy fakanállal a fehérjehabot is hozzáforgatjuk.
Én 4 adagban sütöttem ki. Egy nagy teflon serpenyőbe olvasztott vajat tszünk, a masszából teszünk bele, hogy jól elterüljön, majd egy fedővel befedjük. Amikor egy kis kérget kap az alja, megfordítjuk és egy villával összetörjük és még tovább sütjük.
A további 3 adagot is így sütjük ki.
Porcukorral megszórva, baracklekvárral fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










