Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa recept

Császármorzsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg búzadara
    • 14 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 10 dkg kristálycukor
    • 5 dl tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 közepes citrom reszelt héja

    A sütéshez:

    • 10 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A lisztet,búzadarát és a sót összekeverjük. A tejet ráöntjük és 1 órát állni hagyjuk, hogy a búzadara megduzzadjon.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal, reszelt citromhéjjal krémesre keverjük.
    A megduzzadt darás, lisztes, tejes keverékkel kikeverjük a sárgákat, majd egy fakanállal a fehérjehabot is hozzáforgatjuk.

    Én 4 adagban sütöttem ki. Egy nagy teflon serpenyőbe olvasztott vajat tszünk, a masszából teszünk bele, hogy jól elterüljön, majd egy fedővel befedjük. Amikor egy kis kérget kap az alja, megfordítjuk és egy villával összetörjük és még tovább sütjük.
    A további 3 adagot is így sütjük ki.

    Porcukorral megszórva, baracklekvárral fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá