Császármorzsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 14 dkg finomliszt
- csipet só
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dl tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
A sütéshez:
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A lisztet,búzadarát és a sót összekeverjük. A tejet ráöntjük és 1 órát állni hagyjuk, hogy a búzadara megduzzadjon.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal, reszelt citromhéjjal krémesre keverjük.
A megduzzadt darás, lisztes, tejes keverékkel kikeverjük a sárgákat, majd egy fakanállal a fehérjehabot is hozzáforgatjuk.
Én 4 adagban sütöttem ki. Egy nagy teflon serpenyőbe olvasztott vajat tszünk, a masszából teszünk bele, hogy jól elterüljön, majd egy fedővel befedjük. Amikor egy kis kérget kap az alja, megfordítjuk és egy villával összetörjük és még tovább sütjük.
A további 3 adagot is így sütjük ki.
Porcukorral megszórva, baracklekvárral fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »