Citromos tarkedli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl olaj
- 0,5 kk só
- 1 citrom héja
- 2 citrom kifacsart leve
- vaníliaaroma vagy őrlemény
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk az egészet.
A lisztet elkeverjük a sóval, vaníliával, citrom héjával és a levével, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, tojásokat, olajat és az egészet csomómentesre keverjük. Letakarva 1 órán át pihentetjük.
Ha letelt az ideő, akkor a tarkedli sütő mélyedéseit kikenjük olajjal és 2-3 ek tésztát teszünk a mélyedésekbe és közepes lángon megsütjük az egyik, majd a másik oldalát. Ha nincs tarkedli sütőnk, akkor egy sima serpenyőben vagy palacsintasütőben készítsük el.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »