Citromos tarkedli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 dkg élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl olaj
- 0,5 kk só
- 1 citrom héja
- 2 citrom kifacsart leve
- vaníliaaroma vagy őrlemény
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk az egészet.
A lisztet elkeverjük a sóval, vaníliával, citrom héjával és a levével, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, tojásokat, olajat és az egészet csomómentesre keverjük. Letakarva 1 órán át pihentetjük.
Ha letelt az ideő, akkor a tarkedli sütő mélyedéseit kikenjük olajjal és 2-3 ek tésztát teszünk a mélyedésekbe és közepes lángon megsütjük az egyik, majd a másik oldalát. Ha nincs tarkedli sütőnk, akkor egy sima serpenyőben vagy palacsintasütőben készítsük el.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.