Citromos tarkedli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 dl olaj
- 0,5 kk só
- 1 citrom héja
- 2 citrom kifacsart leve
- vaníliaaroma vagy őrlemény
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk az egészet.
A lisztet elkeverjük a sóval, vaníliával, citrom héjával és a levével, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, tojásokat, olajat és az egészet csomómentesre keverjük. Letakarva 1 órán át pihentetjük.
Ha letelt az ideő, akkor a tarkedli sütő mélyedéseit kikenjük olajjal és 2-3 ek tésztát teszünk a mélyedésekbe és közepes lángon megsütjük az egyik, majd a másik oldalát. Ha nincs tarkedli sütőnk, akkor egy sima serpenyőben vagy palacsintasütőben készítsük el.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









