Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás zsúrrúd recept

Burgonyás zsúrrúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 púpos tk cukor
    • 3 kk só
    • 1 dl olaj
    • 2 ek tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagyobb méretű krumpli (kb. 20 dkg)

    Tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd krumplitörővel pépesre törjük.

    Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.

    Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. A tésztát kettévesszük, és először az egyik felével dolgozunk.

    Kettévágjuk, és mindkettőből kb. 35 cm hosszú rudat formázunk. Egy nagyobb méretű tepsit (38*30 cm) kibélelünk sütőpapírral, és belefektetjük a tésztákat. Egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Ott még kb. 30 percet kelesztjük.
    A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.

    Előmelegítjük a sütőt. Lekenjük egy egész felvert tojással a rudakat, és megszórjuk bőven sajttal. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 200 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

    A sütőből kivéve, rácsra emelve hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    4 rúd készült ebből az adag tésztából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá