Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás zsemle recept

Burgonyás zsemle
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 250 g fehér liszt
    • 250 g tönköly liszt(vagy bármilyen más fajta liszt)
    • 2 db főzött-kihűtött burgonya
    • 2 kk só
    • 1 kk cukor
    • 3 dkg élesztő
    • kb 2 dl víz (most a túró készítésnél lecsöpögött savót tettem bele)
    • 5 dkg libazsír

    Elkészítése:
    A vizet a cukorral langyosra melegítjük,belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A burgonyát elmorzsoljuk a lisztel,zsírral és a többi hozzávalóval együtt a robotgép pálcájával sima tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Kelesztés után kinyomkodjuk belőle a levegőt és 16 db zsömlét formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
    20 percet pihentetjük,vízzel lespricceljük a tetejüket,megszórjuk szezámmaggal vagy bármilyen más maggal. 180 fokon kb 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá