Burgonyás zsemle recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 250 g fehér liszt
- 250 g tönköly liszt(vagy bármilyen más fajta liszt)
- 2 db főzött-kihűtött burgonya
- 2 kk só
- 1 kk cukor
- 3 dkg élesztő
- kb 2 dl víz (most a túró készítésnél lecsöpögött savót tettem bele)
- 5 dkg libazsír
Elkészítése:
A vizet a cukorral langyosra melegítjük,belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A burgonyát elmorzsoljuk a lisztel,zsírral és a többi hozzávalóval együtt a robotgép pálcájával sima tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Kelesztés után kinyomkodjuk belőle a levegőt és 16 db zsömlét formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
20 percet pihentetjük,vízzel lespricceljük a tetejüket,megszórjuk szezámmaggal vagy bármilyen más maggal. 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.