Burgonyás zsemle

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 250 g fehér liszt
  • 250 g tönköly liszt(vagy bármilyen más fajta liszt)
  • 2 db főzött-kihűtött burgonya
  • 2 kk só
  • 1 kk cukor
  • 3 dkg élesztő
  • kb 2 dl víz (most a túró készítésnél lecsöpögött savót tettem bele)
  • 5 dkg libazsír

Elkészítése:
A vizet a cukorral langyosra melegítjük,belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A burgonyát elmorzsoljuk a lisztel,zsírral és a többi hozzávalóval együtt a robotgép pálcájával sima tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Kelesztés után kinyomkodjuk belőle a levegőt és 16 db zsömlét formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
20 percet pihentetjük,vízzel lespricceljük a tetejüket,megszórjuk szezámmaggal vagy bármilyen más maggal. 180 fokon kb 20 percig sütjük.