Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás lángos recept

Burgonyás lángos
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 30 dkg főtt, áttört krumpli
    • 2.5 dkg élesztő
    • 2 kiskanál só
    • csipet őrölt bors és cukor
    • tej az élesztőhöz
    • olaj
    • feltétnek: sajt, tejföl

    Elkészítése:
    Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Ha kész a liszthez adjuk, amibe az áttört krumplit, sót, borsot tettük. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 40 percig kelesztjük.
    A megkelt tésztából kézzel kis gombócokat formálunk, és mielőtt a forró olajba tennénk, széthúzgáljuk laposra. Aranybarnára sütjük, kívánt feltéttel megkenjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá