Burgonyás lángos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg főtt, áttört krumpli
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 kiskanál só
  • csipet őrölt bors és cukor
  • tej az élesztőhöz
  • olaj
  • feltétnek: sajt, tejföl

Elkészítése:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Ha kész a liszthez adjuk, amibe az áttört krumplit, sót, borsot tettük. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztából kézzel kis gombócokat formálunk, és mielőtt a forró olajba tennénk, széthúzgáljuk laposra. Aranybarnára sütjük, kívánt feltéttel megkenjük.