Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bukta házi baracklekvárral recept

Bukta házi baracklekvárral
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • kb. 3,5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 70 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 dkg olvasztott margarin
    • pici só
    • 1 citrom reszelt héja

    A bukták lekenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk cukor

    A töltelékhez:

    • házi baracklekvár

    A bukta locsolásához:

    • 80 ml langyos tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
    A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
    Meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert, cukros tojással a buktákat lekenjük.

    Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütjük.

    A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    A bukta házi baracklekvárral kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 265 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 48 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá