Bukta házi baracklekvárral

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bukta házi baracklekvárral

Hozzávalók:

Tésztához:

  • kb. 3,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 7 dkg olvasztott margarin
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

  • 1 felvert tojás
  • 1 mk cukor

A töltelékhez:

  • házi baracklekvár

A bukta locsolásához:

  • 80 ml langyos tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert, cukros tojással a buktákat lekenjük.

Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütjük.

A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.

Porcukorral megszórva tálaljuk.