Briós tésztába bujtatott meggylekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 gramm liszt
- 60 gramm cukor
- 200 g tej
- 20 gramm élesztő
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 gramm vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- bármilyen lekvár
Elkészítése:
A meleg tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, pár perc erejéig tegyük félre futtatni.
Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá az összes hozzávalót a felfutott élesztővel együtt.
Alaposan dolgozzuk össze, majd gyúrjuk teljesen sima felületű tésztává, ez a mennyiség tökéletes, nem lesz szükség több alapanyag hozzáadásához. Az elkészült tésztát, takarjuk le, egy tiszta konyharuhával és kelesszük két órán keresztül.
A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett deszkára és sodorjunk vastag hengert belőle, ebből szeleteljünk 18 darabot. A kis bucikat ismét gyúrjuk át, majd takarjuk le és kelesszük egy órán át.
Egyenként alakítsunk ki a kezünkkel, nagyjából 10 cm-es körformát, tegyünk a közepébe egy evőkanál meggylekvárt, majd hajtsuk össze a tésztát, a széleit nyomkodjuk szorosan össze. Egy egész tojást verjünk fel, ezzel kenjük le a tészta tetejét, és 10-15 percre pihentessük.
Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, 15-20 perc alatt készül el a sütemény, a tészta vastagságától függően.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »