Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Briós tésztába bujtatott meggylekvár recept

Briós tésztába bujtatott meggylekvár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 gramm liszt
    • 60 gramm cukor
    • 200 g tej
    • 20 gramm élesztő
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 gramm vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipetnyi só
    • bármilyen lekvár

    Elkészítése:

    A meleg tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, pár perc erejéig tegyük félre futtatni.

    Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá az összes hozzávalót a felfutott élesztővel együtt.

    Alaposan dolgozzuk össze, majd gyúrjuk teljesen sima felületű tésztává, ez a mennyiség tökéletes, nem lesz szükség több alapanyag hozzáadásához. Az elkészült tésztát, takarjuk le, egy tiszta konyharuhával és kelesszük két órán keresztül.

    A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett deszkára és sodorjunk vastag hengert belőle, ebből szeleteljünk 18 darabot. A kis bucikat ismét gyúrjuk át, majd takarjuk le és kelesszük egy órán át.

    Egyenként alakítsunk ki a kezünkkel, nagyjából 10 cm-es körformát, tegyünk a közepébe egy evőkanál meggylekvárt, majd hajtsuk össze a tésztát, a széleit nyomkodjuk szorosan össze. Egy egész tojást verjünk fel, ezzel kenjük le a tészta tetejét, és 10-15 percre pihentessük.

    Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, 15-20 perc alatt készül el a sütemény, a tészta vastagságától függően.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá