Briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag instant élesztő vagy 10 dkg friss élesztő
- pici só
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kávéskanál vanília őrölemény vagy 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tejet meglangyósítjuk, 2 csipet cukrot adunk hozzá, majd az élesztőt beletesszük és felfuttatjuk.
A lisztet átszitálva egy tálba tesszü, majd a cukrot és a sót is hozzáadjuk, ízesítjük a megmosott citrom héjával és a vaníliával.
Hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a felfuttatot élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Akkor van készen, ha a táltól illetve a kezünktől is elválik a tészta.
Picit meglisztezzük a tészta tetejét és duplájára kelesztjük letakarva.
Miután megkelt a tészta 2 részre osztjuk. Míg az egyik adag tésztával dolgozunk, addig a másikat visszarakjuk a tálba és letakarjuk.
A tésztát amivel dolgozunk, azt megfelezzük, majd mégegyszer megfelezzük és ezeket a darabokat is kettévágjuk. A darabokat egyenként vékonyra sodorjuk és csigavonalba feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Ha megtelt a tepsink, akkor a briósokat 20 percig kelesztjük még.
10 dkg margarint egy kis edényben felolvasztunk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A briósokat megkenjük az olvasztott margarinnal, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Miután megsül, még forrón megkenjük a maradék olvasztott margarinnal így finom puha marad és fényes lesz a felülete.
Tipp:
Muffin formában is meg lehet sütni papírkapszliba téve.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »