Briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag instant élesztő vagy 10 dkg friss élesztő
- pici só
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kávéskanál vanília őrölemény vagy 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tejet meglangyósítjuk, 2 csipet cukrot adunk hozzá, majd az élesztőt beletesszük és felfuttatjuk.
A lisztet átszitálva egy tálba tesszü, majd a cukrot és a sót is hozzáadjuk, ízesítjük a megmosott citrom héjával és a vaníliával.
Hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a felfuttatot élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Akkor van készen, ha a táltól illetve a kezünktől is elválik a tészta.
Picit meglisztezzük a tészta tetejét és duplájára kelesztjük letakarva.
Miután megkelt a tészta 2 részre osztjuk. Míg az egyik adag tésztával dolgozunk, addig a másikat visszarakjuk a tálba és letakarjuk.
A tésztát amivel dolgozunk, azt megfelezzük, majd mégegyszer megfelezzük és ezeket a darabokat is kettévágjuk. A darabokat egyenként vékonyra sodorjuk és csigavonalba feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Ha megtelt a tepsink, akkor a briósokat 20 percig kelesztjük még.
10 dkg margarint egy kis edényben felolvasztunk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A briósokat megkenjük az olvasztott margarinnal, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Miután megsül, még forrón megkenjük a maradék olvasztott margarinnal így finom puha marad és fényes lesz a felülete.
Tipp:
Muffin formában is meg lehet sütni papírkapszliba téve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »