Briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag instant élesztő vagy 10 dkg friss élesztő
- pici só
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kávéskanál vanília őrölemény vagy 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tejet meglangyósítjuk, 2 csipet cukrot adunk hozzá, majd az élesztőt beletesszük és felfuttatjuk.
A lisztet átszitálva egy tálba tesszü, majd a cukrot és a sót is hozzáadjuk, ízesítjük a megmosott citrom héjával és a vaníliával.
Hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a felfuttatot élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Akkor van készen, ha a táltól illetve a kezünktől is elválik a tészta.
Picit meglisztezzük a tészta tetejét és duplájára kelesztjük letakarva.
Miután megkelt a tészta 2 részre osztjuk. Míg az egyik adag tésztával dolgozunk, addig a másikat visszarakjuk a tálba és letakarjuk.
A tésztát amivel dolgozunk, azt megfelezzük, majd mégegyszer megfelezzük és ezeket a darabokat is kettévágjuk. A darabokat egyenként vékonyra sodorjuk és csigavonalba feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Ha megtelt a tepsink, akkor a briósokat 20 percig kelesztjük még.
10 dkg margarint egy kis edényben felolvasztunk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A briósokat megkenjük az olvasztott margarinnal, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Miután megsül, még forrón megkenjük a maradék olvasztott margarinnal így finom puha marad és fényes lesz a felülete.
Tipp:
Muffin formában is meg lehet sütni papírkapszliba téve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »