Blundel tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 50 dkg vaj
- 5 dkg élesztő
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
50 dkg vajból 10 dkg liszttel vajalapot készítünk. Kézi mixer dagasztójával egyneművé dolgozzuk a vajat a liszttel. Vigyázzunk ne habosítsuk ki, épp csak keverjük össze! Ezután a vajalap 20 %-át lecsípjük és a liszthez adjuk. A többit zsírpapírba csomagolva hűtjük.
A langyos tejjel elkeverjük a cukrot, a tojássárgáját és az élesztőt. Az élesztőt nem kell felfuttatni!!! Ezután a liszttel és a többi hozzávalóval sima tésztává dagasztjuk. A tésztát gömbölyűre formázzuk, a tetejére keresztet vágunk és letakarva 20 percet pihentetjük.
Most a tészta közepét hagyjuk vatagabbra (kb 5 cm, így alul-fölül egyforma vastag lesz a tészta) és négy irányba nyújtsuk meg a tésztát, mint egy kis virág, úgy néz ki. Helyezzük a közepébe a vajalapot és csomagoljuk be. Most sodrófával ütögessük ki középről a sarkok felé a tésztát és végül nyújtsuk 1-2 cm vastag téglalap alakúra. Ezután szimplán behajtjuk, jobbról balra egymásra hajtjuk. Elfordítjuk 90 fokkal, megint kinyújtjuk, de most duplán hajtjuk. A két szélét középre, majd mégegyszer összehajtjuk mint egy könyvet. Elfordítjuk 90 fokkal és hűtőben pihentetjük 20 percet.
Ismét kinyújtjuk, szimplán behajtjuk, 90 fokkal elfordítjuk és ismét 20 percet pihentetjük a hűtőben. Kinyújtjuk kb 1 cm vatagra és lehet tölteni. Tepsziben még 30 pecet pihen és 210 fokon kb 15 perc alatt gőzős sütőben megsül.
Tipp:
Ezzel a tésztával készül a kakaós csiga és a túrós batyu.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »