Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli ropogós kifli recept

Békebeli ropogós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg kenyérliszt
    • 2 teáskanál só
    • 2 dkg friss élesztő (vagy egy zacskó szárított élesztő)
    • 1 nagy evőkanál tejföl
    • 2 dl tej
    • 1 dl víz
    • 20 g vaj

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a sót. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos, tejfölös-tejes-vizes keveréket.

    Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk a kifli tésztáját.

    A dagasztást végezhetjük kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütőgéppel is. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát, amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.

    Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük letakarva, majd 8-10 darabra vágjuk (kb 85-110 g/db) és egyenként gombóccá formázzuk.

    Tipp: 50 g-os tésztákkal dolgozva kb 17 mini kifli formázható meg. Nálunk nagy sikere volt a gyerekeknél.

    10 percet pihentetjük a gombócokat. Ez azért kell, hogy könnyen formázhatóvá váljon, majd megformázzuk a kifliket.

    A tészta nagyon ruganyos, ezért vékonyan olajozott felületen szép vékonyra nyújtható. Próbáljuk meg minél vékonyabbra nyújtani és szorosan felcsavarni úgy, hogy közben kifelé sodorjuk a tenyerünkkel.

    Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztjük úgy, hogy a vége, a hajtás mindig alulra kerüljön, különben sütés közben “kinyílik” a kiflink. 30 percig pihentetjük.

    180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá