Békebeli császármorzsa recept

Hozzávalók:
- 15 dkg búzadara
- 2,5 dl tejszín
- 3,5 dl 3,5 %-os tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint mazsola
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint baracklekvár
Elkészítése:
A búzadarát leöntjük a tejszín és tej egyvelegével. 1,5-2 órát állni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, pici sót, majd a tojások felvert habját.
A vajat egy magas falú serpenyőben felolvasztjuk. Amikor forr, hozzáöntjük a tésztát és folytonos keverés mellett addig sütjük, míg elválik az edény falától.
Ekkor átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon). Többször kevergetjük, morzsolgatjuk villával, míg szépen megpirul.
A végén öntjük hozzá a cukrot és a mazsolát, elkeverjük és átmelegítjük. Meleg baracklekvárral tálaljuk.
Nagyjából 30 perc alatt készül el, de ez sütőtőlfügg. Ne szárítsuk nagyon ki!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »