Békebeli császármorzsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg búzadara
- 2,5 dl tejszín
- 3,5 dl 3,5 %-os tej
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint mazsola
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint baracklekvár
Elkészítése:
A búzadarát leöntjük a tejszín és tej egyvelegével. 1,5-2 órát állni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, pici sót, majd a tojások felvert habját.
A vajat egy magas falú serpenyőben felolvasztjuk. Amikor forr, hozzáöntjük a tésztát és folytonos keverés mellett addig sütjük, míg elválik az edény falától.
Ekkor átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon). Többször kevergetjük, morzsolgatjuk villával, míg szépen megpirul.
A végén öntjük hozzá a cukrot és a mazsolát, elkeverjük és átmelegítjük. Meleg baracklekvárral tálaljuk.
Nagyjából 30 perc alatt készül el, de ez sütőtőlfügg. Ne szárítsuk nagyon ki!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.