Békebeli császármorzsa recept

Hozzávalók:
- 15 dkg búzadara
- 2,5 dl tejszín
- 3,5 dl 3,5 %-os tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint mazsola
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint baracklekvár
Elkészítése:
A búzadarát leöntjük a tejszín és tej egyvelegével. 1,5-2 órát állni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, pici sót, majd a tojások felvert habját.
A vajat egy magas falú serpenyőben felolvasztjuk. Amikor forr, hozzáöntjük a tésztát és folytonos keverés mellett addig sütjük, míg elválik az edény falától.
Ekkor átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon). Többször kevergetjük, morzsolgatjuk villával, míg szépen megpirul.
A végén öntjük hozzá a cukrot és a mazsolát, elkeverjük és átmelegítjük. Meleg baracklekvárral tálaljuk.
Nagyjából 30 perc alatt készül el, de ez sütőtőlfügg. Ne szárítsuk nagyon ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »