Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli ahogy én készítem recept

Bejgli ahogy én készítem
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 12,5 dkg vaj
    • 12,5 dkg liba vagy kacsazsír
    • 3 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg cukor
    • kb. 2,5-3 dl tejföl
    • 1 dl tej
    • 1 kisebb főtt burgonya
    • csipet só

    Töltelék:
    Túróshoz:

    • 30 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • kb. 4 dkg búzadara
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Gesztenyéshez:

    • 50 dkg édes gesztenyemassza
    • reszelt narancshéj
    • kb. 4 ek. habtejszín
    • 1-2 ek. rum (ízlés szerint)

    Mákos töltelékhez:

    • 25 dkg darált mák
    • 2 db reszelt alma
    • kb. 20 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • kevés tej

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat,kacsa vagy libazsírt,főtt burgonyát elmorzsoljuk a liszttel,belekeverjük a cukrot,csipet sót.A liszt közepén mélyedést készítünk beleöntjük a tejet,elmorzsoljuk bele az élesztőt,hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi tejfölt amivel edény falától elváló puha tésztát kapunk,gyúrunk.Letakarva 1 órára hideg helyre tesszük pihenni,addig elkészítjük a töltelékeket.
    A túrós a gesztenyés és a mákos töltelék is 2-2 rúdhoz elég.
    A túrós tölteléket csak össze kell keverni és állni hagyni.
    A gesztenyés tölteléket is csak összekeverjük,de ne legyen túl folyékony.Tejszín helyett tehetünk bele reszelt almát is.
    A mákoshoz megpucoljuk és lereszeljük az almát,belekeverjük a cukrot,reszelt citrom héjat,és annyi tejet öntünk rá hogy kenhető legyen a töltelék.
    A tésztát 6 felé osztjuk,téglalap formára nyújtjuk tepsi hosszúságúra,megkenjük a töltelékkel,mind a négy végét picit ráhajtjuk a töltelékre és feltekerjük.Sütőpapírozott tepsibe tesszük a hajtott végével lefelé.
    Először megkenjük őket 2 tojássárgájával,hűvös helyen hagytam rászáradni (kb:1 óra).Ha jól rászáradt megkenjük őket a tojások fehérjével is,ismét hűvös helyen hagyjuk rászáradni.Ettől lesz szép márványos sütéskor.
    Sütés előtt megszurkáljuk a bejgliket .
    Hideg sütőbe toltam be (addig is keltek a bejglik),180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.

    Tipp:

    A tölteléket mindenki ízlésének megfelelően variálhatja és mindenki olyan töltelékkel készítse amivel a szereti a család,ezek az én variációim és szívesen ajánlom őket.A főtt burgonyát azért teszem bele mert így tovább puhább marad a tésztája,érdemes kipróbálni,jó étvágyat :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá