Bejgli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g rétesliszt
- 1,5 ek porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- csipetnyi só
- 40 g élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 dl étolaj
A diós töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg kristálycukor
- 1,5 dl forró tej
A mákos töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg kristálycukor + fél csomag vaniliás cukor
- 1,5 dl tej
Tetejére:
- tojás
Elkészítése:
Kelt tésztát készítünk a szokásos módon: a langyos tejben elkeverjük a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ha az élesztő felhabosodott, a többi hozzávalóval mixerrel/kézzel összedolgozzuk.
A tésztát 4 felé osztjuk. Kisodorjuk négyzet alakúra, kb 35×35 cm-re.
A töltelékhez való alapanyagokat összekeverjük. Megvárjuk, amig kihűl. Elfelezzük mindkét tölteléket. Megkenjük töltelékkel a tésztát. Feltekerjük, mint a rétest, majd belehelyezzük a tepsibe. Tetejét tojással megkenjük és villával megszúrkáljuk.
A többi cipóval is igy járunk el. Egymás mellé fektetjük őket a tepsiben, helyet hagyva közöttük, mert sütés közben összenőnek.
Előmelegített sütőben 180 fokon, pirosra sütjük a bejgliket.
Tipp:
Gyorsan elkészül, mert az élesztőn kívül sütőport is tartalmaz, így keleszteni nem kell.