Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli recept

Bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 500 g rétesliszt
    • 1,5 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • csipetnyi só
    • 40 g élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • 1 dl étolaj

    A diós töltelékhez:

    • 20 dkg darált dió
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1,5 dl forró tej

    A mákos töltelékhez:

    • 20 dkg darált mák
    • 15 dkg kristálycukor + fél csomag vaniliás cukor
    • 1,5 dl tej

    Tetejére:

    • tojás

    Elkészítése:

    Kelt tésztát készítünk a szokásos módon: a langyos tejben elkeverjük a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ha az élesztő felhabosodott, a többi hozzávalóval mixerrel/kézzel összedolgozzuk.

    A tésztát 4 felé osztjuk. Kisodorjuk négyzet alakúra, kb 35×35 cm-re.

    A töltelékhez való alapanyagokat összekeverjük. Megvárjuk, amig kihűl. Elfelezzük mindkét tölteléket. Megkenjük töltelékkel a tésztát. Feltekerjük, mint a rétest, majd belehelyezzük a tepsibe. Tetejét tojással megkenjük és villával megszúrkáljuk.

    A többi cipóval is igy járunk el. Egymás mellé fektetjük őket a tepsiben, helyet hagyva közöttük, mert sütés közben összenőnek.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, pirosra sütjük a bejgliket.

    Tipp:

    Gyorsan elkészül, mert az élesztőn kívül sütőport is tartalmaz, így keleszteni nem kell.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá